Manchetknopen met reliëf

Met reliëf worden de manchetknopen, door middel van een stempel, net als munten geslagen. De afbeelding komt dan in of op de manchetknoop te liggen. Het ontwikkelen van een stempel is eenmalig. Het stempel wordt bewaard voor eventuele nabestellingen. Het stempel wordt van een speciaaal hard metaal gemaakt. Met uiterste precisie wordt uw logo of eigen ontwerp handmatig in het stempel gezet. Hierna wordt het stempel verhit en snel afgekoeld zodat de moleculen van het metaal dusdanis worden gevormd dat het metaal extra hard wordt. Hierdoor is het stempel ook bruikbaar voor grote producties. Bij het slaan van de manchetknopen is het belangrijk dat het stempel schoon wordt gehouden. Hier wordt door onze goudsmid extra aandacht aan besteed omdat elke oneffenheid in het eindproduct te zien zal zijn. De richtprijs van een stempel licht rond de € 195,- en is zoals eerder gezegd eenmalig.

Manchetknopen Inwaarts reliëf met eigen kleur:

Het is mogelijk om met kleur te werken, dit kan bij opwaarts- en inwaarts reliëf. U kunt uw eigen kleur opgeven met een pms kleur. Zodoende weet u zeker dat de juiste kleur gebruikt wordt in uw manchetknoop.

Het inkleuren wordt handmatig gedaan door de goudsmid. Indien nodig wordt een beschermende laag aangebracht. Dit is afhankelijk van het ontwerp en soort lak dat gebruikt wordt.
Ook is het mogelijk om de manchetknopen mat te maken, dit gebeurd door middel van parelstralen. Vanaf 10 paar zijn de manchetknopen in het zilver te maken. Zodra u kiest voor een aantal vanaf 25 paar, zijn er ook andere materialen beschikbaar.