Manchetknopen met gravure

Onze manchetknopen worden gegraveerd door een gerenommeerde Nederlandse goud- en zilversmederij. Door middel van een diamantgravure wordt de afbeelding in de manchetknoop gegraveerd. Onze goudsmid kan de manchetknoop graveren met uw initialen, familiewapen, eigen ontwerp of logo van bedrijf of vereniging. Indien u initialen of een tekst wenst kunt u bij uw bestelling een standaard lettertype kiezen. We hebben keuze uit een klassiek, modern of sierlijk lettertype. Natuurlijk kunt u ook uw eigen lettertype doorgegeven.

Mocht u een datum willen adviseren we deze op een plat mechaniek te laten plaatsen. U kunt dan voorop de manchetknopen het ontwerp plaatsen naar uw keuze, de datum komt dan subtiel op het mechaniek terug.
Bij  familiewapens staat er onder het wapen vaak een baner met de familienaam. Ook hierbij adviseren we de familienaam op het mechaniek te laten plaatsen. Zodoende komt het wapen beter tot zijn recht op de voorkant van de manchetknoop.

Manchetknopen met Familiewapen:

Wilt u uw familiewapen, eigen ontwerp of logo van bedrijf of vereniging willen laten graveren hebben we voorkeur dat u het bestand aanleverd in een eps bestand. Mocht u niet in het bezit zijn van een dergelijk bestand kunt u het naar ons mailen om te laten beoordelen of het toereikend is om te laten graveren.

We bieden ook de mogelijkheid om vooraf een digitale proef te sturen van uw manchetknoop zodat u kunt zien hoe uw logo, wapen of eigen ontwerp op manchetknoop komt. We kunnen hierbij ook de vershillende vormen laten zien mocht u twijfelen op welke vorm uw ontwerp het beste tot zijn recht komt.

U heeft de keuze uit verzilverde, vergulde, zilveren en gouden manchetknopen. Er zijn twee afwerkingsmethoden mogelijkheden: mat of gepolijst. Het is ook mogelijk om het ontwerp in te laten kleuren. Bij het inkleuren wordt uw ontwerp in de manchetknoop gefreesd. Dit gaat dieper dan graveren en is nodig om een holte te creëren zodat de manchetknoop met lak ingekleurd kan worden. De lak wordt handmatg door de goudsmid aangebracht en afhankelijk van het ontwerp en soort lak voorzien van een extra beschermende laag. Om zeker te zijn dat de juiste kleur wordt gebruikt kunt u het pms nummer doorgeven van de gewenste kleur.